București, Sector 1
MISIUNE ŞI PRINCIPII Asociaţia Fraţilor Marişti ai Şcolilor din România are drept misiune educaţia sau formarea umană a copiilor şi a tinerilor, „în special a celor defavorizaţi, precum şi sprijinirea concretă a copiilor şi tinerilor săraci, în suferinţă, orfani, copii instituţionalizaţi, copii de etnie rromă, copii refugiaţi, copii abuzați și exploatați, etc.” - statut art.4.
Un obiectiv primordial al tuturor activităţilor noastre este formarea personalităţii integrale a copiilor şi a tinerilor, promovarea valorilor umane şi creştine, solidaritate, generozitate şi iubire faţă de cei din jur, oferirea și facilitarea unei educații de calitate care să conducă în final la integrarea socială şi profesională a beneficarilor serviciilor noastre.
Asociaţia realizează un efort constant și deosebit pentru ca toți beneficiarii să finalizeze studiile obligatorii. În munca noastră dorim ca toți beneficiarii să atingă un grad superior de formare, respectând gradul de dezvoltare al fiecărui beneficiar, în funcție de capacitățile pe care le au. Copiii care demonstrează și își exprimă dorință de a merge pe drumul unei formări profesionale pentru a învăța o meserie sunt susținuți și motivați de echipa educativă pentru a fi buni meseriași. Tinerii care au capacități intelectuale și dorința de a urma un program de studii superioare sunt susținuți financiar și îndrumați pe toată perioada de formare.
Scopul general al Asociației îl constituie dezvoltarea formativă în sistemul de educaţie, îmbunătăţirea accesului la orientare și formare profesională și susținerea pe perioada în care tinerii urmează o formă de învățământ superioară.
Obiectivele specifice vizează deprinderea abilităţilor de viaţă independentă, învaţarea unei meserii, consilierea profesională (găsirea unui loc de muncă) şi creşterea autonomiei în plan economic, și anume deprinderea abilităților optime de gestionare a resurselor financiare. Politica şi obiectivele planului strategic sunt cuprinse în statutul asociaţiei, precum și în regulamentul de organizare și funcţionare al Asociaţiei Fraţilor Mariști ai Şcolilor din România.
Beneficiari: Beneficiari direcți: 30 de copii din Centrul de Plasament „Sfântul Marcellin Champagnat” (copii ai străzii, copii cu măsură de protecție socială, copii abuzați (sexual, fizic și psihic) de propria familie și copii de etnie rromă). Beneficiarii acestui proiect sunt copiii şi tinerii în dificultate, cu necesităţi de prim ordin, lipsiţi de o educaţie şi de o formare care să-i ajute la conturarea personalităţii, copiii şi tinerii marginalizaţi, care trebuie stimulaţi să se integreze în societate. În acelaşi timp, însă, acest proiect se ocupă şi de familiile din care provin copiii, în măsura în care copiii pot fi reintegrați în familie. Centrul stabileşte contacte potrivite şi încearcă să recreeze ambianţa de familie unită, astfel încât convieţuirea să fie integratoare, iar dialogul suficient pentru ca situaţiile conflictuale să se rezolve pe cale amiabilă. Marginalizarea pe care o suportă aceşti copii provoacă în ei agresivitate şi ostilitate ce se reflectă asupra comunicării lor cu mediul în care se află. Procesul educativ trebuie să-i conducă spre relaţii pozitive şi de încredere reciprocă, să-i ajute să aibă încredere în ceilalţi şi în ei înşişi. Fără îndoială, ţinta prezentului proiect şi a muncii ce se doreşte a fi iniţiată o reprezintă chiar copiii şi tinerii aflaţi în acest moment în dificultate şi care ar putea într-un viitor apropiat să trăiască în demnitate, libertate şi responsabilitate, astfel încât să se simtă pe deplin oameni integrați.
Echipa
Președinte : Sancha Miguel Montes
Vicepresedinte: Lara Alonso Isaac
Director de centru: Vizitiu Simona Irina
Asistent social : Gherman Miruna
Administrator: Oses Carlos
Manager Proiect: Lincan Armando
Asistent manager: Scarlat Ramona
Resposnsabil financiar proiect: Ilie Ana Maria
Raport de activitate 2022
Proiecte în desfășurare
Învățăm – Construim – Dezvoltăm
2023-06-01 - 2023-11-23
București
Siguranța și bunăstarea beneficiarilor din centrul de plasament „Sf. Marcellin Champagnat” prin restaurarea celor 4 căsuțe de tip familial, aceasta făcând referire la renovarea și modernizarea dormitoarelor, băilor și a bucătăriilor din fiecare casă.
Implicarea beneficiarilor în activități recreative diverse, ce au ca scop dezvoltarea relațiilor interumane, a abilităților sociale, a lucrului în echipă, detașarea față de rutina din centru și de a cunoaște societatea în ansamblul ei.
Stimularea beneficiarilor direcți și indirecți (copii cu vârste cuprinse între 7 și 18 ani, ansamblul angajaților centrului, cât și voluntarii implicați în proiect) prin facilitarea cursurilor de formare ce au ca scop identificarea şi dezvoltarea competenţelor necesare personalului specializat din centru (asistent social, educatori, psiholog, asistent medical, director) pentru îmbunătăţirea calităţii serviciilor sociale în raport cu nevoile beneficiarilor, cât și pentru copiii din centru care au nevoie de ajutor în înțelegerea și gestionarea traumelor prin care au trecut, cunoașterea drepturilor și responsabilităților care le sunt atribuite, identificarea și combaterea unor posibile viitoare abuzuri, cunoașterea riscurilor la care se pot expune adolescentele în relațiile de cuplu și dobândirea cunoștințelor legate de planificarea familială, consilierea și orientarea profesională a beneficiarilor, înțelegerea și diminuarea fenomenului de bullying la care sunt expuși în mediul socio-educativ.
Contact
Director de centru: Vizitiu Simona-Irina
Manager de proiect : Lincan Armando Eduard (0723641780)
Informaţiile furnizate de AITIS:
Asociația Independentă pentru Transparență în Inițiative Sociale - A.I.T.I.S
CIF 43647583 / Toate drepturile rezervate.