Bucharest Pagan Pride

Perioada: 22-10-2023 - 29-10-2023

Locație: Național - La Marșul Bucharest Pagan Pride 2023, Ediţia a III-a celebrăm vizibilitatea comunității păgâne şi istoria sa in România. Pe 29 Octombrie 2023, începând cu orele 17:00, ritualizăm Calea Victoriei în culorile spiritelor de Samhain și sărbătorim împreună 8 ani de vizibilitate a comunității păgâne din România, cât şi comemorare trecutului nostru. Ne vom intalni in zona Alveola Media, de langa Muzeul National Grigore Antipa si Statia de Metrou. Adunarea participantilor se va face pana in ora 18:00 si mai apoi ne vom deplasa pe traseul Piata Victoriei – Calea Victoriei – Piata Universitatii – zona Statuia lui Mihai Viteazu, loc unde de la ora 20:00 pana la ora 21:30 se vor tine alocutiuni si se va face defluirea participantilor. Deplasarea se va face pe trotuar, fara ingreunarea traficului pietonal sau rutier pe partea dreapta cu sensul de mers catre Bd. Natiunile Unite. Acest mars este autorizat de Primaria Generala a Municipiului Bucuresti, conform Protocolului privind Organizarea si Desfasurarea Adunarii Publice solicitata pentru data de 29 octombrie 2023, nr. 2338, 11973/27.01.2023. Mai multe informații actualizate pe bpp.thenewpagandawn.eu

Alte organizații participante:

Despre proiect Galerie Susține Contact

Marșul „Bucharest Pagan Pride” abordează o tematică unică în România, creșterea vizibilității comunității politeiste. Săptămâna anuală dedicată comunității păgâne din România este in fapt o continuare in plan național, românesc a unor manifestații similare din Statele Unite ale Americii, Marea Britanie și alte state de pe continentul american, respectiv cel european. Scopul acestora este creșterea incluziunii sociale a comunității păgâne.

Experiența organizației în astfel de proiecte

The New Pagan Dawn (TNPD) are o vastă experiență în desfășurarea și gestionarea proiectelor legate de culturile păgâne/neopăgâne și științele ezoterice în colaborare cu școli și instituții educaționale. Iată câteva aspecte relevante despre experiența TNPD în astfel de proiecte:

Colaborări anterioare: TNPD a avut numeroase colaborări de succes cu școli și instituții educaționale în proiecte legate de educație culturală, prezentări și workshop-uri. Aceste colaborări au inclus atât activități punctuale, cât și proiecte pe termen lung, adaptate nevoilor și cerințelor specifice ale fiecărei școli.
Experți și profesioniști: TNPD dispune de o echipă de experți și profesioniști în domeniul culturilor păgâne/neopăgâne și științelor ezoterice, care sunt implicați în proiectele dedicate educației. Aceștia aduc expertiză și cunoștințe relevante, asigurând o abordare adecvată și de calitate în cadrul activităților desfășurate.
Adaptabilitate și personalizare: TNPD înțelege că fiecare școală are propriile nevoi și cerințe specifice. De aceea, echipa TNPD este capabilă să personalizeze proiectele în funcție de obiectivele, grupurile țintă și contextul fiecărei instituții educaționale, asigurând astfel o experiență optimă pentru elevi și profesori.
Feedback pozitiv: Proiectele anterioare derulate de TNPD în colaborare cu școli au primit feedback pozitiv din partea elevilor, profesorilor și părinților. Participanții au apreciat calitatea informațiilor, implicarea practică și impactul educațional al activităților propuse de TNPD.
Susținere continuă: TNPD nu se limitează doar la desfășurarea proiectelor, ci oferă și suport continuu și resurse suplimentare pentru instituțiile educaționale partenere. Aceasta poate include furnizarea de materiale suplimentare, consultanță ulterioară sau sprijin în dezvoltarea și implementarea altor inițiative educaționale legate de culturile păgâne/neopăgâne și științele ezoterice.


Experiența vastă și feedback-ul pozitiv obținut în cadrul proiectelor desfășurate cu școli și instituții educaționale confirmă angajamentul TNPD în furnizarea de servicii de calitate și în contribuția sa la educația culturală și diversitatea în mediul educațional.

Beneficiari

Bucharest Păgân Pride este un proiect important desfășurat de THE NEW PAGAN DAWN, care implică o gamă diversă de beneficiari și comunități interesate de culturile păgâne/neopăgâne. Iată câțiva dintre beneficiarii implicați în astfel de proiecte:

Comunitatea păgână/neopăgână din România: Proiectele precum Bucharest Păgân Pride sunt create pentru a oferi un spațiu de exprimare, susținere și celebrare a identității și tradițiilor păgâne/neopăgâne. Beneficiarii principali sunt membrii comunității păgâne/neopăgâne, care se reunesc în cadrul evenimentului pentru a împărtăși și promova valorile și practicile lor spirituale.
Diaspora românească: Proiectele precum Bucharest Păgân Pride pot atrage și participanți din diaspora românească, oferindu-le oportunitatea de a se conecta cu rădăcinile culturale și spirituale din România. Aceste evenimente pot crea legături puternice între comunitatea păgână/neopăgână și diaspora românească, consolidând identitatea culturală și spirituală.
Alianțe și organizații partenere: Proiectele precum Bucharest Păgân Pride pot implica și colaborări cu diverse alianțe și organizații partenere care susțin valorile și obiectivele TNPD. Aceste parteneriate pot contribui la creșterea impactului și vizibilității evenimentului, atrăgând un public mai larg și consolidând legăturile între diversele comunități interesate de culturile păgâne/neopăgâne.
Publicul interesat de diversitate culturală și spiritualitate: Proiectele TNPD, inclusiv Bucharest Păgân Pride, pot atrage un public divers interesat de explorarea și înțelegerea culturilor păgâne/neopăgâne și a diverselor practici spirituale. Astfel de evenimente oferă o oportunitate unică de a descoperi și de a se conecta cu diferite tradiții și perspective, promovând înțelegerea și respectul față de diversitatea culturală și spirituală.


Beneficiarii din proiectele precum Bucharest Păgân Pride sunt parte integrantă a misiunii TNPD de a promova cunoașterea, toleranța și înțelegerea în rândul diferitelor comunități și publicuri interesate de culturile păgâne/neopăgâne și de patrimoniul spiritual al României.

Listă activități

THE NEW PAGAN DAWN (TNPD) organizează diverse activități în cadrul Bucharest Păgân Pride pentru a promova și celebra culturile păgâne/neopăgâne. Iată o listă de activități desfășurate de TNPD în cadrul acestui eveniment:

Marșul Bucharest Păgân Pride: TNPD organizează și coordonează marșul principal al Bucharest Păgân Pride, unde membrii comunității păgâne/neopăgâne și susținătorii se adună pentru a defila prin București, promovând identitatea și valorile lor spirituale.
Ritualuri și ceremonii: TNPD facilitează ritualuri și ceremonii păgâne/neopăgâne în cadrul Bucharest Păgân Pride, oferind participanților oportunitatea de a experimenta și a se conecta cu practicile și tradițiile lor spirituale. Aceste ritualuri pot include invocări, dansuri, cântări sau alte practici specifice.
Expoziții și târguri: TNPD organizează expoziții și târguri în cadrul Bucharest Păgân Pride, unde participanții pot explora și achiziționa obiecte, artizanat și produse legate de culturile păgâne/neopăgâne. Acestea pot include bijuterii, instrumente muzicale, cărți, obiecte de artă și multe altele.
Prezentări și workshop-uri: TNPD oferă prezentări și workshop-uri interactive în cadrul Bucharest Păgân Pride, acoperind diverse aspecte ale culturilor păgâne/neopăgâne și ale științelor ezoterice. Aceste activități educative pot include subiecte precum mitologie, astrologie, magie, divinație și altele.
Muzică și spectacole: TNPD susține spectacole de muzică și dans în cadrul Bucharest Păgân Pride, aducând artiști și trupe care promovează și celebrează valorile și tradițiile păgâne/neopăgâne prin intermediul performanțelor lor artistice.
Spații de socializare și întâlniri comunitare: TNPD creează spații de socializare și întâlniri comunitare în cadrul Bucharest Păgân Pride, oferind participanților șansa de a se conecta și a interacționa cu membrii comunității păgâne/neopăgâne, dar și cu alți susținători ai diversității culturale și spirituale.

Aceste activități oferite de TNPD în cadrul Bucharest Păgân Pride contribuie la crearea unui mediu vibrant și inclusiv în care comunitatea păgână/neopăgână și susținătorii lor pot sărbători și să împărtășească valorile și tradițiile lor spirituale.

Rezultate estimate

THE NEW PAGAN DAWN (TNPD) are următoarele rezultate estimate pentru proiectul Bucharest Păgân Pride:

Creșterea vizibilității și conștientizării: Prin organizarea Bucharest Păgân Pride, TNPD are ca obiectiv creșterea vizibilității și conștientizării cu privire la culturile păgâne/neopăgâne în rândul publicului larg. Se estimează că evenimentul va atrage un număr semnificativ de participanți și va genera acoperire mediatică extinsă, ceea ce va contribui la o mai bună înțelegere și acceptare a acestor culturi.
Sprijinirea și încurajarea comunității păgâne/neopăgâne: Bucharest Păgân Pride oferă un mediu sigur și inclusiv în care membrii comunității păgâne/neopăgâne se pot aduna, împărtăși experiențe și crea legături. Se estimează că evenimentul va consolida comunitatea și va sprijini dezvoltarea și afirmarea identității lor culturale și spirituale.
Promovarea diversității și a valorilor culturale: Bucharest Păgân Pride are ca scop să promoveze diversitatea culturală și valorile păgâne/neopăgâne. Se estimează că prin participarea la eveniment, publicul va avea oportunitatea de a învăța și a se conecta cu tradițiile, ritualurile și practicile specifice acestor culturi, contribuind astfel la îmbogățirea și diversificarea patrimoniului cultural al României.
Sensibilizarea și educarea publicului: Prin intermediul prezentărilor, workshop-urilor și altor activități educative organizate în cadrul Bucharest Păgân Pride, TNPD are ca scop sensibilizarea și educarea publicului cu privire la culturile păgâne/neopăgâne și la valorile lor. Se estimează că evenimentul va contribui la reducerea prejudecăților și stereotipurilor, promovând înțelegerea și respectul față de diversitatea culturală și spirituală.
Consolidarea parteneriatelor și alianțelor: Bucharest Păgân Pride oferă o platformă de colaborare și interacțiune între TNPD, comunitatea păgână/neopăgână, diaspora românească și diverse organizații partenere. Se estimează că evenimentul va consolida relațiile existente și va facilita noi parteneriate în sprijinul promovării culturilor păgâne/neopăgâne și a diversității culturale în România.

Nevoie de finanțare

THE NEW PAGAN DAWN (TNPD) este în căutarea finanțării pentru a susține proiectul Bucharest Păgân Pride și pentru a asigura reușita evenimentului. Dacă doriți să sprijiniți TNPD în această inițiativă importantă, există mai multe modalități prin care puteți contribui financiar:

Sponsorizare corporativă: Companiile și organizațiile pot deveni sponsori ai proiectului Bucharest Păgân Pride, oferind contribuții financiare sau susținând evenimentul prin furnizarea de servicii sau bunuri materiale. În schimbul sprijinului lor, TNPD poate oferi oportunități de promovare a brandului în cadrul evenimentului și în materialele de promovare.
Donații individuale: Persoanele interesate pot face donații individuale către TNPD pentru a sprijini financiar Bucharest Păgân Pride. Orice contribuție, indiferent de mărime, este valorată și ajută la acoperirea costurilor de organizare și implementare a evenimentului.
Granturi și finanțare publică: TNPD poate căuta granturi și finanțare publică disponibile pentru proiecte culturale și evenimente comunitare. Aceste resurse pot fi utilizate pentru a susține financiar Bucharest Păgân Pride și pentru a asigura resursele necesare pentru organizarea și desfășurarea evenimentului.
Campanii de strângere de fonduri: TNPD poate iniția campanii de strângere de fonduri pentru Bucharest Păgân Pride, implicând comunitatea și susținătorii săi în colectarea de fonduri pentru proiect. Aceste campanii pot implica diverse activități, cum ar fi evenimente de strângere de fonduri, vânzarea de produse sau servicii speciale și promovarea online a cauzei.
Parteneriate și colaborări: TNPD poate căuta parteneriate și colaborări cu alte organizații, instituții sau entități care au interese comune în promovarea culturilor păgâne/neopăgâne și în organizarea evenimentelor comunitare. Prin consolidarea acestor parteneriate, TNPD poate beneficia de sprijin financiar și resurse suplimentare pentru Bucharest Păgân Pride.


Contribuțiile financiare sunt esențiale pentru a asigura bugetul necesar pentru logistică, promovare, facilități și alte cheltuieli implicate în organizarea și desfășurarea Bucharest Păgân Pride. Prin sprijinirea financiară, veți contribui la consolidarea și promovarea culturilor păgâne/neopăgâne și veți susține diversitatea culturală și spirituală în România.

Galerie

Susține

Doneaza Online

Poți dona cu orice card, fără să ai cont, în siguranță prin platfoma PayPal

Plățile online cu cardul vor fi procesate de PayPal în numele organizației. Suma va fi integral transmisă către ASOCIATIA THE NEW PAGAN DAWN (NOII ZORI PAGANI)

*sustinebinele.ro face eforturi pentru a putea găsi soluții de plată care să implice costuri de transfer cât mai mici. În acest moment comisionul aplicat de paypal pentru prelucarea plății (cu sau fără cont) este de 2,2%+0.30 euro

Doneaza prin transfer bancar

Beneficiar: ASOCIATIA THE NEW PAGAN DAWN (NOII ZORI PAGANI)

CIF: 43093143

IBAN LEI: RO43CECEB00030RON1166319

Banca LEI: CEC BANK

Donație directa

În cazul persoanelor fizice


Poți contribui și cu redirecționarea a 3,5% din impozitul anual pe veniturile din salarii și asimilate salariilor și/sau venituri din pensii din anul fiscal anterior, astfel: 
 
Redirecționare 3,5%


Redirecționează către Asociatia THE NEW PAGAN DAWN (NOII ZORI PĂGÂNI) prin completarea formularului de pe site-ul redirectioneaza.ro

 

În cazul persoanelor juridice


Compania ta poate redirecţiona 20% din impozitul pe venit/ profit către un ONG (sau mai multe) într-un termen de 6 luni de la depunerea declaraţiei pe profit (conform Ordin 1679/2022). Astfel, completezi:

  1. contractul de sponsorizare (pe care îl trimiţi către noi pe email la adresa secretariat@thenewpagandawn.eu sau fizic la adresa Str. Sergent Tache Gheorghe, nr. 4B, București), iar în contract veți pune suma și contul nostru cu datele de mai jos şi
  2. formularul 177 „Cerere privind redirecţionarea impozitului pe profit/impozitului pe veniturile microîntreprinderilor” (se completează şi se editează cu ajutorul programului de asistenţă, asigurat gratuit de către ANAF),
    iar noi o să primim suma înscrisă de tine în formular, din taxele plătite deja de companie.

Când depui documentele (formularul 177) nu uita să ne trimiţi ṣi nouă contractul de sponsorizare.


Cum completezi formularul 177?


Iată ce trebuie să completezi:

La secțiunea II a formularului, „Redirecționarea impozitului pe profit/venit”, bifează căsuța 1: „Sponsorizare către entități persoane juridice fărăscop lucrativ”
La secțiunea II, „Date de identificare a beneficiarului”, include informațiile de mai jos:


ASOCIAȚIA THE NEW PAGAN DAWN (NOII ZORI PĂGÂNI)

Cod de identificare fiscală: 43094143

Judeţ: Bucureṣti; Sector 4

Localitate: Bucureṣti

Cod poṣtal: 041502

Stradă ṣi număr: Str. Sergent Tache Gheorghe, nr. 4B

Telefon: 0745 686 833

Email: secretariat@thenewpagandawn.eu

Cont bancar (IBAN):

RO43CECEB00030RON1166319

Mai multe pe   Fă bine la puterea 20  

 

Sponsorizează

Organizația este înscrisă în Registrul entităților/unităților de cult al ANAF. Ultima verificare a fost făcută în data 20-12-2022.

Poți descărca contractul de sponsorizare apăsând butonul de mai jos.

Voluntariat

THE NEW PAGAN DAWN (TNPD) caută voluntari dedicați și entuziaști care să se implice în cadrul proiectului Bucharest Păgân Pride.

Dacă ești interesat să faci parte din această experiență unică și să contribui la succesul evenimentului, TNPD îți oferă oportunități de voluntariat în următoarele domenii:

Organizare eveniment: Ajută la planificarea și coordonarea diferitelor aspecte ale Bucharest Păgân Pride, inclusiv logistica, programul, comunicarea și asigurarea bunului mers al evenimentului în ansamblu.
Promovare și marketing: Sprijină eforturile de promovare a Bucharest Păgân Pride prin distribuirea de materiale promoționale, gestionarea rețelelor sociale, scrierea de articole sau comunicate de presă și ajutarea la promovarea evenimentului în comunitate.
Suport tehnic: Oferă suport tehnic în timpul desfășurării evenimentului, inclusiv instalarea și configurarea echipamentului audiovizual, asigurarea unei bune funcționări a sistemului de sunet și lumini și orice alte nevoi tehnice care pot apărea.
Gestionarea voluntarilor: Ajută la recrutarea și coordonarea echipei de voluntari, asigurându-te că toți voluntarii sunt îndrumați și sprijiniți în sarcinile lor specifice în cadrul Bucharest Păgân Pride.
Activități artistice și culturale: Implică-te în organizarea și coordonarea activităților artistice și culturale din cadrul evenimentului, cum ar fi expoziții, spectacole, ritualuri și workshop-uri.
Suport în timpul evenimentului: Oferă suport general pe durata Bucharest Păgân Pride, asigurându-te că participanții se simt bineveniți și că toate nevoile lor sunt îndeplinite.


Indiferent de domeniul în care îți dorești să te implici, TNPD valorează contribuția ta și îți oferă ocazia de a fi parte a unei experiențe remarcabile și de a aduce un impact pozitiv în comunitatea păgână/neopăgână.

Bunuri materiale

The New Pagan Dawn (TNPD) are nevoi de bunuri materiale pentru funcționarea organizației sau pentru susținerea activităților curente. Iată câteva exemple de astfel de nevoi:

Echipamente și materiale de birou: TNPD poate avea nevoie de echipamente de birou, cum ar fi calculatoare, imprimante, copiatoare, mobilier de birou sau consumabile de birou (hârtie, cartușe de imprimantă etc.). Aceste bunuri materiale sunt necesare pentru desfășurarea activităților administrative și de comunicare.
Echipamente audiovizuale: Pentru evenimente, prezentări și activități educaționale, TNPD poate avea nevoie de echipamente audiovizuale, cum ar fi proiectoare, ecrane, sisteme de sunet sau echipamente de înregistrare video. Aceste bunuri materiale facilitează comunicarea și interacțiunea cu publicul în cadrul evenimentelor.
Materiale de promovare și branding: TNPD poate avea nevoie de materiale de promovare și branding, cum ar fi bannere, afișe, flyere, materiale publicitare sau articole promoționale personalizate (ex. tricouri, insigne etc.). Aceste bunuri materiale contribuie la creșterea vizibilității organizației și la promovarea valorilor și activităților sale.
Echipamente pentru activități specifice: Diverse activități desfășurate de TNPD, cum ar fi ceremonii religioase, ateliere sau practici spirituale, pot necesita anumite echipamente specifice. Acestea pot include ustensile ritualice, instrumente muzicale, materiale pentru construirea de altaruri sau echipamente pentru practici specifice, cum ar fi covoare de yoga sau obiecte pentru meditație.
Materiale pentru conservarea patrimoniului: TNPD se implică în apărarea și conservarea patrimoniului păgân, inclusiv a artefactelor și a zonelor cu valoare istorică și culturală. Astfel, pot exista nevoi de materiale pentru restaurare, conservare și protecție, cum ar fi materiale de conservare, ambalaje speciale sau echipamente pentru conservare.

Contact

ASOCIAȚIA THE NEW PAGAN DAWN (NOII ZORI PĂGÂNI)

Nr. Înreg. Reg. Naț. ONG: 1458/A/2020
Nr. Autorizare de Funcționare: 716/300/2020
Cod Operator de Date cu Caracter Personal (ANSPDCP): 19833 din 7 Octombrie 2020
CUI/CIF: 43093143

CONTACT

Mail: secretariat@thenewpagandawn.eu
Telefon: +40373769894, +40761398407

Fax: (+40) 317-803-172

Adresa:
București, Sector 4, Str. Sergent Tache Gheorghe, nr. 4B, cod poștal 041502

Informaţiile furnizate de AITIS:

Asociația Independentă pentru Transparență în Inițiative Sociale - A.I.T.I.S
CIF 43647583 / Toate drepturile rezervate.

Your Choice Regarding Cookies on This Site

AITIS uses cookies to give users like yourself the best possible content and experience. Learn more

Cookie Preferences Accept Don't Accept