Proiectele ONG-urilor din prima linie

Centralizăm oportunitățile pentru a susține refugiații din Ucraina. Lista va continua să crească. Te rugăm să ne înștiințezi despre noi oportunități de a susține binele.

Suntem aici sa va ajutam!

Peste 40 de voluntari care au făcut primul centru de refugiați din Galați și stau la frontiera Giurgiulești cu Republica Moldova. Oferă tot ce au nevoie refugiații si au inclusiv traducători și doctori care asistă copii, mamele și persoanele cu dizabilități. Ajută un flux de peste 1000 de oameni zilnic. Ca să ne facem o idee au dat 100 de sandviciuri in 30 de minute. Au reparat 2 mașini cu persoane surdo-mute, în care tancurile rusești au tras ,de au ajuns la graniță pe pană 30 de km. Este mare nevoia acolo de: mâncare, ceai, cafea, pături, dulciuri pentru copii dar și donații directe în bani.

Susține și tu:

Organizații:

Ajutor pentru Ucraina

Încă un transport ajuns la destinație cu bine!

Al 10-lea de mai bine de o luna încoace
Peste 100 de tone de produse alimentare și nealimentare livrate in Ucraina direct și peste 20 de tone livrate pentru refugiații ajunși in Romania
Asta referindu-ne doar la resursele alocate de către sponsori, donatori și noi pt războiul din Ucraina! In paralel ne-am continuat și continuam și activitățile din tara, pt ai noștri!
Următorul transport e programat săptămâna viitoare dar încă nu sunt suficiente resurse pt a umple un TIR
Dacă vrei sa ne fii alături poți aduce produse sau poți dona in unul din conturile de mai jos:

Beneficiar: Asociația Îngeri pentru suflete

- cont lei: RO74BTRLRONCRT0521432301

- cont euro:RO24BTRLEURCRT0521432301

Paypal: alexandra20m@yahoo.com

Revolut: 0744 683 191

Susține și tu:

Organizații:

Ajutor pentru Refugiați

Proiectul AJUTOR PENTRU REFUGIAȚI a fost lansat de Fundația Regală Margareta a României pe data de 2 martie 2022, atunci când familii cu copii fugeau din calea războiului spre țara noastră. Peste 160 persoane refugiate care au ajuns în București au primit un sprjin concret și imediat prin intermediul Fundației - cazare într-o unitate hotelieră parteneră, trei mese calde pe zi, consiliere socială, transport sau transferuri la autogară sau aeroport și asistență în funcție de nevoile specifice fiecărei familii. O parte dintre refugiați au continuat drumul spre alte țări sau au găsit soluții pe termen lung. În prezent, 70 de persoane refugiate sunt cazate la Casa Siqua, jumătate fiind copii, și beneficiază de sprijin practic personalizat, de activități educative sau recreative organizate pentru copii și de îndrumare permanentă spre resursele ce apar zilnic pentru ei, inclusiv oportunități pentru online schooling, servicii medicale sau alte servicii necesare.

Proiectul AJUTOR PENTRU REFUGIAȚI își extinde acum zona de sprijin și prin granturi oferite ONG-urilor care desfășoară intervenții imediate la frontieră sau a celor care implementează activități, și în alte zone din țară, de susținere a nevoilor urgente sau pe termen mediu ale familiilor cu copii refugiate din Ucraina. Finanțarea este oferită în funcție de numărul beneficiarilor, tipul de intervenții și perioada de implementare a sprijinului concret pentru refugiați. Grantul AJUTOR PENTRU REFUGIAȚI acordat ONG-urilor are la bază valorile comun împărtășite cu partenerii și susținătorii proiectului – solidaritate, generozitate, integritate și puterea exemplului.

 Activitățile în sprijinul familiilor cu copii refugiate în România vizează:

 • Asigurarea unor servicii de bază - cazare în unitatea proprie/centre de cazare pentru refugiați/puncte de tranzit pentru persoanele care tranzitează sau se stabilesc în România; mese calde în unitatea proprie/centre de cazare pentru refugiați; transport sau transferuri în regie proprie/facilitarea prin intermediari sau transportatori; sprijin medical în regie proprie/facilitarea sprijinului medical.
 • Sprijin material direct în centrele de cazare/la punctele de tranzit pentru refugiați - produse alimentare sau pachete cu alimente, hrană; produse de igienă personală și sanitare igienico-sanitare; îmbrăcăminte, jucării, rechizite; echipamente necesare pentru susținerea activităților din centre de cazare/puncte de tranzit.
 • Consiliere și asistență pentru refugiați - asistență de diverse tipuri pentru copii; consiliere juridică pentru obținerea documentelor necesare sau ajutoarelor de stat; consiliere socială pentru integrarea persoanelor care au cerut azil sau care tranzitează pe o perioadă mai lungă România; alte activități de sprijin, în funcție de nevoile specifice identificate de ONG-uri.

Contribuțiile pentru proiectul AJUTOR PENTRU REFUGIAȚI pot fi realizate de donatori, companii și alți finanțatori care vor să participe la aceste eforturi umanitare, prin:

Pentru informații suplimentare ne puteți contacta pe prieten@principesa.ro sau la tel 0799.724.233.

De-a lungul celor 32 de ani de activitate, Fundația Regală Margareta a României a dezvoltat numeroase proiecte în domeniul educației, dezvoltării comunității, societății civile, sănătății și culturii, proiecte ce și-au adus contribuția la reînnoirea spirituală și socială a României. Fundația Regală Margareta a României este astăzi o organizație neguvernamentală care sprijină copii, tineri și vârstnici prin intervenții durabile, bazate pe schimbul de experiență și valori între generații.

Susține și tu:

Organizații:

Ajutam Ucraina

Ajutăm Ucraina este campania comună a mai multor instituții publice, asociații profesionale,  și nonguvernamentale clujene. În cadrul acesteia, organizațiile partenere au decis să pună în comun resursele și expertiza proprii fiecăreia, în scopul sprijinirii persoanelor refugiate, celor solicitante de azil sau celor care doresc să beneficieze de orice formă de protecție în România ca urmare a conflictului armat din Ucraina.

Inscrie-te ca voluntar aici.

 • Crucea Roșie Cluj - Coordonarea acțiunilor și stabilirea legăturilor cu organismele naționale și internaționale de profil gestionarea depozitului de alimente județean
 • Colegiul Farmaciștilor Cluj - Centralizarea ofertelor și furnizarea de medicamente prin colaboratori + monitorizarea depozitului de medicamente
 • Asociația Beard Brothers - Gestionarea ofertelor,monitorizarea și repartizarea spațiilor de cazare. Donare de echipamente medicale și de prim ajutor.
 • Asociația Medical International Rescue -Medicală Internațională de Salvare - Gestionarea ofertelor,monitorizarea și repartizarea spațiilor de cazare.
 • Asociația CERT - Colectarea și gestionarea bunurilor și a donațiilor materiale în centrele provizorii
 • Asociația “O Masă Caldă” - Furnizarea mâncare caldă pe raza Municipiului Cluj-Napoca
 • Asociația “Caravana cu medici”- filiala Cluj - Suport medical de specialitate la centrul de primire al refugiaților
 • Asociația Voluntarilor Rescue and Response 4x4 - Transport produse, persoane și gestionarea bunurilor și a donațiilor materiale în centrele provizorii
 • Asociația Ruscovan - Colectare și depozitare medicamente + Relația cu ONG-urile din Ucraina și cu anumite instituții publice locale
 • Asociația pentru Integrarea Imigrantilor si Refugiatilor din MENA (AIR-MENA) - Sprijin pentru integrarea refugiaților și conștientizarea opiniei publice și autorităților în ceea ce privește respectarea drepturilor imigranților și refugiaților;
 • Asociația Lions Club Genesis - colectare resurse,voluntariat
 • Asociația Daisler - Sprijinire,suport și furnizare materiale informative
 • Fundația Părinți din România PEDITEL - Asistenta medicala pediatrica gratuită, prin telemedicina, non stop
 • Organizația Patronală HORECA Cluj - Asigurare de hrană caldă gratuit la cerere
 • Asociația Civic Suport - Coordonare, Comunicare, Traduceri Call-center și dispecerat
Impreuna pentru Ucraina

Strangem donatii pentru refugiatii din Ucraina.

Lista cu cele necesare:

 • alimente de baza
 • produse de igiena corporala
 • pampersi pentru copii
 • imbracaminte
 • medicamente
 • incaltaminte

Oricine doreste sa fie voluntar indiferent de varsta sunteti asteptati la sediul Asociatiei noastre Bulevardul Dacia nr. 67 B, Craiova, Dolj

Tel: 0773 780 941

Susține și tu:

Organizații:

A,jutor cu tratamente veterinare, indrumare si hrana

Asociatia pentru protectia animalelor Animals Need Us Brasov ofera ajutor cu tratamente veterinare, indrumare si hrana, cat si ajutor in intocmirea actelor necesare pentru animalutele refugiatilor ucrainieni din zona Brasov. Din pacate nu putem prelua/caza animalute deoarece am depasit deja capacitatea, dar dorim sa ajutam cu orice altceva necesar. Suntem devastati de ceea ce se intampla si dorim sa contribuim cum putem pentru a aduce un minim de alinare. Va rugam sa ne contactati la numarul 0722575757 daca va putem fi de ajutor.

Colecta de alimente in sprijinul refugiatilor din Ucraina

Campania de colectare de alimente neperisabile și produse de igienă în sprijinul persoanelor refugiate se extinde în încă 31 de magazine Lidl. Toate produsele colectate în cadrul campaniei vor continua să fie distribuite de către Băncile pentru Alimente direct organizațiilor ce au ca beneficiari refugiații.

Colecta se desfășoară de acum în 84 de magazine Lidl, aflate în localitățile Baia Mare, Baia Sprie, Borșa, Botoșani, Brașov, Bistrița, Brăila, Câmpulung Moldovenesc, Cluj-Napoca, Constanța, Fălticeni, Galați, Gura Humorului, Huși, Iași, Lunca Cetățuii, Marghita, Negrești Oaș, Oradea, Otopeni, Rădăuți, Salonta, Satu Mare, Sighetu Marmației, Siret, Suceava, Timișoara, Tulcea, Vaslui, Voluntari, Zalău și București.

Magazinele Lidl în care are loc colecta

Ajutăm oamenii din Ucraina alături de Crucea Roșie!

Avem nevoie de voi să strângem lucruri de maximă necesitate și să le trimitem cât mai repede spre zonele care au nevoie.

Așadar, vă așteptăm la sediu cu:

 • Alimente neprisabile
 • Alimente de primă necesitate (supe, piureuri instant)
 • Apă
 • Ceai
 • Pături, lenjerii, saci de dormit – NOI
 • Produse de igienă personală
 • Articole pentru copii – scutece de unică folosință, șervețele, produse de igienă
 • Dezinfectanți, măsti

Iar pentru cei care nu pot ajunge fizic, vă lăsăm contul nostru

RO34RZBR0000060016138641

cu rugămintea ca la motivul transferului să menționați ÎMPREUNĂ PENTRU UCRAINA.

Susține și tu:

Organizații:

Kastelanii pentru Ucraina

Au început activitățile Kastelanilor cu copiii ucrainieni și vor avea loc în fiecare zi de la 16 la 19 iar în week end de la 14.30 la 17. 30 vor avea activități de învățare a limbii romane prin joc și socializare.

Vor avea ore de zumba, de pictat și desenat, de construit lego, concursuri de învățarea limbii romane, Treasure Hunt și minidisco.

Susține și tu:

Organizații:

Ajutor pentru Ucraina - Din dragoste pentru oameni

Cu Asociația MGM suntem zilnic în vama Siret, 24/24 pentru a oferi suport logistic, cazări și mese calde semenilor noștri care fug din calea războiului. Fii alături de noi cu produse alimentare, dulciuri, saltele, pături, medicamente etc.

Echipa MGM. Echipa ta. Echipa OAMENILOR.
Burduja Răzvan +40 (746) 703 886
Năsăudeanu Ovidiu +40 (753) 665 076
Asociația MGM +40 (771) 219 782

Filip +40751752916

Susține și tu:

Organizații:

Informaţiile furnizate de AITIS:

Asociația Independentă pentru Transparență în Inițiative Sociale - A.I.T.I.S
CIF 43647583 / Toate drepturile rezervate.

Your Choice Regarding Cookies on This Site

AITIS uses cookies to give users like yourself the best possible content and experience. Learn more

Cookie Preferences Accept Don't Accept